Harrison's Bird Pellets
Harrison´s Pellets


"Det vigtigste du kan gøre for din fugl er at fodre den korrekt"
 
Harrison' s pellets er markedets bedste fuldfoder til fugle - det er, som det eneste fuglefoder, fremstillet af økologiske råvarer (hele frø og bælgfrugter) og er helt uden hvede, stærkt forarbejdede melprodukter samt kornbiprodukter. Harrison´s pellets er garanteret fri for kemiske insekticider, plantegifte og svampegifte. Fugle er ekstremt sensitive overfor den slags miljøgifte, der desværre ofte findes i frøblandinger. Foderet er heller ikke tilsat sukker, kunstige konserveringsmidler, smags- eller farvestoffer.
 
Den traditionelle fodring med forskellige frøblandinger har vist sig at mangle adskillige livsnødvendige næringsstoffer. Derudover har fugle stor tendens til kun at vælge de fedeste og mest kulhydratholdige frøtyper i blandingerne. Tilsætning af frugt og grønt giver kun få ekstra næringsstoffer, og typisk er frøfodrede fugle meget modvillige, når det drejer sig om at spise andre fødeemner.
 
Harrison´s har gang på gang bevist sin værdi som det foder, der bedst sikrer fuglens sundhed i det lange løb, sammenlignet med traditionelt fuglefoder. Foderet er fremstillet af dyrlæger og specialister i fugle og fuglesygdomme og sælges i mange lande udelukkende gennem dyrlæger. Fejlernæring er skyld i over 90% af fugles sundhedsproblemer og den hyppigste årsag til dødsfald. Problemer med fjerdragt, fjerpilning, skællende fødder og næb, fordøjelsesproblemer og dårlig trivsel generelt er alt sammen tegn på mangelfuld ernæring - og kan derfor afhjælpes med korrekt, optimal kost.
 
En sund fugl har
  • glat og skinnede næb uden skæl
  • lydløs, jævn vejrtrækning
  • brun afføring, klar urin og hvide urater
  • tæt, glat fjerdragt - ingen skaldede pletter, pillede eller flossede fjer
  • glatte, bløde fødder uden skællende hud
 
Skift til Harrison´s pellets
 
Nogle fugle kan være meget skeptiske overfor nye fødeemner, men generelt accepteres Harrison´s pellets hurtigt i forhold til mange andre foderpellets. Da vi introducerede foderet til fuglene i butikken oplevede vi, at finker og kanarier med det samme spiste det med stor begejstring, mens undulaterne (som forventet) ikke engang kiggede i skålen. Det tog dog mindre end et døgn, så spiste undulaterne også det nye foder.
Sådan gør du: fjern alt andet spiseligt fra buret (foder, hirse, frøstænger m.v.). Giv en lille mængde Harrison´s, så du kan se, om der bliver spist af det, og ibland en meget lille mængde af det sædvanlige foder, for at lokke dem ned til skålen. Dette gøres typisk i 3 dage, så har fuglene også smagt på Harrisons pellets, og spiser det med velbehag. Det er ikke smagen af Harrisons, der er problemet, men det, at ikke ligner frø. Hav tålmodighed - den skal nok smage på det, og derefter vil den spise uden problemer.
 
Hvilket Harrison´s variant skal jeg vælge?
 
High Potency:
til syge fugle, fugle med mangelsymptomer, unge fugle (under 6 mdr.), avlsfugle
Adult Lifetime:
til alm. vedligeholdelsesfodring
Power Treats og Bird Bread Mix:
til godbidder og som overgangsfoder ved skift til Harrison´s Pellets
 
Begge fodervarianter (High Potency og Adult Lifetime) findes i tre pellet-størrelser: "super fine", "fine" og "coarse".
Til finker, tropefugle og kanarier bruges "super fine". "Super fine" er også godt som overgangsfoder til undulater, da de ofte hurtigere acceptere den mindre pellet-størrelse. Senere bør man skifte til "fine".
Til undulater, dværgpapegøjer og parakitter bruges "fine".
Til større papegøjer bruges "coarse".
 
Harrison´s er nemt og økonomisk i brug og det er ikke nødvendigt med tilskudsfoder og vitamintilskud. En undulat skal fx. have 3-4 g/dag, hvilket betyder at en 0,45 kgs pose holder mere end 3 måneder.
 
Søgning
Søg