Aktiveringslegetøj til hund.

Jeg har ofte kunder, der klager over, at deres hund ikke gider bruge det aktiverings-legetøj, de har købt til den. Forklaringen på hundens manglende interesse er ofte, at den simpelthen ikke er sulten! 

Den korrekte måde at anvende aktiveringsbolde og lignende på, er at betragte den som et alternativ til madskålen.  Dvs. at man i stedet for at fodre hunden i en skål fylder dens foder ind i bolden/terningen og ”værs´go!”. Så er hunden sulten og derfor motiveret til at bruge lidt energi og hjerne på at få maden ud af tingesten.  

Rigtigt mange fodrer først hunden med en normal ration hundefoder, fylder derefter en gang tørre kiks i bolden og forventer så, at den gider knokle rundt efter det, mens den er alene hjemme. Nej, vel? Kun de mest madglade vil falde for det trick. Det duer heller ikke, hvis hunden altid har mad i sin skål – hunde, der har mulighed for at gå at småspise dagen igennem bliver aldrig rigtig sultne, og hvorfor i alverden skulle den i øvrigt bruge tid på at få foder ud af legetøjet, når der allerede er serveret?   

 

 

Det meste aktiverings-legetøj er beregnet til at fylde med tørfoder – se blot de små huller, der er i dem – der er meget svært at finde godbidder, der kan komme ud af dem! Det er en fremragende måde at lokke hunden til at bruge hjernen,  samtidig med at den også får lavet en hel del søgearbejde. Der er jo heller ingen fornuftig grund til, at hunden skal have lov at fylde sig med energirig kost på ca. 10 sek., uden først at yde noget for foderet. Det er langt bedre at lade hunden arbejde for føden – det tager lang tid, den bruger næse, hjerne og motorik, og bliver dejligt træt efter måltidet. Imens kan vi med god samvittighed fortsætte med vore egne gøremål. Alle er glade! 

 

 

 

Hvis du råfodrer, kan du bruge fx KONG legetøjet - fx. den klassiske KONG, GENIUS LEO eller GENIUS MIKE – de kan fyldes med rå foder, fryses ned og gives til hunden i frossen tilstand. Et marvben (en hul knogle) kan også bruges.

 

Anne Mette Mikkelsen
Veterinærsygeplejerske
Dyrenes Butik, Ikast

Søgning
Søg